Kun Säykillä oli vielä virallinen kanava kaupungin suuntaan

Säynätsalossa  toimi  toistakymmentä  vuotta  itsenäisen kunnan lopettamisen (1992) jälkeen Jyväskylän hallintoon kuulunut kaupunginosalautakunta, aluksi  aluevaltuusto.   Lautakunnan kautta kanavoitui saarelaisten ääni kaupungin suuntaan  ihan perillemenevästi.  Lautakunnalla  oli myös valmisteleva virkamies, saarten aluesihteeri, kunnantalolla. Kokouksiin oli myös helppoa komentaa kaupungin ylempiä virkamiehiä.  Toisin kuin kunnalliset  lautakunnat yleensä, kokoukset olivat julkisia.

Edunvalvonnan ohella  lautakunta jakoi  rahaa.  Nykyhetkessä nähtynä varmaan tarpeeseen olisi  vaikkapa 3500e Paratiisisaarille  tai 5500 Säykki-lehdelle.  Lautakunta avusti myös kaupungin laitoksia. Lehtisaaren koulu  sai 2005 toukokuussa 4000e.  Poikikohan se vähän parempaa ruokaa (voita leivälle levitteen sijasta?),  vai ehkä opetusvälineitä?  Jälkimmäisiä kaiketi.  (Noina vuosina esimerkiksi Keljonkankaalta ihan pyrittiin kouluun Lehtisaareen, nyt tulevaisuus on toisin päin.)

 

aluekautak2006 (1)

Säykki-lehti  4.5.05. (Olin itse lehdessä osa-aikatyössä ja tuo avustus kattoi pääosan vuoden palkasta, ei sentään työnantajakuluja. Olin ihan palkkatyössä, en siis yrittäjä, kuten nykyisin monet mediassa joutuvat.   JN).

KAUPOSALAUT

Kaupunginosalautakunnan puheenjohtaja Pentti Tossavainen  ja aluesihteeri Raija Tolvanen kokouksessa 2005.  Tolvanen oli saarilla kaupungin keskeinen virkamiesedustaja seitsemän vuotta.  Hän  ideoi mm käsitteen ”saaristokaupunginosa”, josta tuli käsite  ulkopuolisille.  Perus-säykkiläisiä  nimike vähän huvitti, kun eihän täällä ollut ajateltu erityisesti saaristossa oltavan.  Muuten vain omissa oloissa. Tolvanen ei ollut säykkitaustainen ja osasi siten nähdä myös kaupungin edun, tasapuolisesti ja  hyvän virkamiehen otteella. 

 

 

 

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s