Mieskuoro Päijänne itsenäisyyspäivänä

Säynätsalossa    sotien   jälkeen  aloittanut  Mieskuoro Päijänne  kuului 60-luvun lopulle  saakka  saaren  ”isänmaallis-kansalliseen”  juhlaperinteeseen,  joka  lähinnä  eli   yhtiön  toimihenkilöpuolella ja heidän perheissään  ja osittain koululaitoksessa. 70-luvulta  kuoro kevensi  ohjelmistoaan ja  hieman viihteellistyi.    Kuoro  vaikeni  2010-luvulle  tultaessa.  Tarkkaa  vuotta  en  tiedä.

Itsenäisyyspäivisin  kuoro  esiintyi  kirkossa  ja  sankarikaudan kunnianosoituksessa.

Suomen  100-vuotispäivän  kunniaksi   soi tällä  sivulla  Päijänteen  esittämänä  ”Herää  Suomi”,  Emil  Genetzin  sävellys  vuodelta  1881,  veljensä  Arvid  Genetzin sanoin.  Tämä äänitys  on Päijänne-kuoron konsertista   Jyväskylässä  Keskusammattikoulun juhlasalissa  1961.  Kuoroa  johtaa  Erkki  Niinistö.

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s