Mieskuoro Päijänne itsenäisyyspäivänä

Säynätsalossa    sotien   jälkeen  aloittanut  Mieskuoro Päijänne  kuului 60-luvun lopulle  saakka  saaren  ”isänmaallis-kansalliseen”  juhlaperinteeseen,  joka  lähinnä  eli   yhtiön  toimihenkilöpuolella ja heidän perheissään  ja osittain koululaitoksessa. 70-luvulta  kuoro kevensi  ohjelmistoaan ja  hieman viihteellistyi.    Kuoro  vaikeni  2010-luvulle  tultaessa.  Tarkkaa  vuotta  en  tiedä.

Itsenäisyyspäivisin  kuoro  esiintyi  kirkossa  ja  sankarikaudan kunnianosoituksessa.

Suomen  100-vuotispäivän  kunniaksi   soi tällä  sivulla  Päijänteen  esittämänä  ”Herää  Suomi”,  Emil  Genetzin  sävellys  vuodelta  1881,  veljensä  Arvid  Genetzin sanoin.  Tämä äänitys  on Päijänne-kuoron konsertista   Jyväskylässä  Keskusammattikoulun juhlasalissa  1961.  Kuoroa  johtaa  Erkki  Niinistö.

Tietoja Juhani Niinisto

SIIS KUKA? Juhani Niinistö oli Suomen ulkomaanradion (Yle Radio Finland) päällikkö 1980-2005, sanomalehti Vapaan Sanan päätoimittaja Torontossa 2006-2011. Ennen Kanadaan menoa vuoden ajan Säynätsalon Sanomien (Säykki-lehden) sivutoiminen päätoimittaja. Vuodesta 2014 kirjoittaa uutisia kansainväliselle uutistoimistolle Helsingissä. WHO? Juhani Niinisto is a Finnish journalist with a long career in news about Finland for international audiences. He was in charge of the multi-lingual Radio Finland (international service of YLE) 1980-2005, worked as the editor in chief in the Toronto (Ontario) based Vapaa Sana 2006-2011. Since 2014 a contract newswriter for Xinhua in Helsinki. The site saynatsalo.net reflects i input for the Jyvaskyla town paper Säynätsalon Sanomat since 2004, incl one year as the editor, before moving to Canada.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s