Pääasiassa entisistä suojeluskuntalaisista vuonna 1945 muodostettu Mieskuoro Päijänne oli 6.12 -juhlinnan keskeisiä suorittajia pääsaarella vuosikymmenet. Alakuvassa kuoroa tervehtii – koko arvovallallaan – yli-insinööri Huida ja tervehdyksen ottaa vastaan kuoron puheenjohtaja vientipäällikkö Salonen. 50-luvun lopulla keramiikkaan ikuistettujen frakkiherrojen (yläkuva) henkilöllisyys tarkentui äskettäin siten, että silmälasipäinen on työnjohtaja Makkonen talotehtaalta. Etuoikean mies on tunnistamatta, muut toki Salonen, Pasanen ja Levä. Salosen veistäminen suhteettoman suureksi heijasti aikansa arvojärjestystä.
Kuvan yli-insinööri Huida oli tämäntyyppisen kuoroperinteen suuri tukija ja siten juhlatilaisuuksissa (ja etenkin niiden jälkeen ) yhtiön piikki oli yleensä auki niin pitkään kun kysyntää vain riitti. Kuoron ohjelmisto heijasti YL:n ja Laulumiesten perinnettä sekä saaren säveltäjän Ilmari Hannikaisen tuotantoa, osittain ihan Säynätsaloa varten sävellettyä. Helsinkiläistynyt professori viihtyi 50-luvun alussa saarella viikkokausiakin ja osallistui jopa kuorolaisten karonkkailtoihin, jossain Muuratjärven rannalla – sopivan kaukana Säynätsalosta. Yhtiö tietenkin maksoi Hannikaiselle sävellyksistä. Sanoittajiksikin kiinnitettiin maan ykkösosaajia, mm V.A.Koskenniemi tekemään Työn Laulun yhtiön 50-vuotisjuhliin 1947 – Hannikaisen sävelmään.
Kun kirkossa oli laulettu, kolme keskeistä päijännekuorolaista, herrat Auvinen, Aromaa ja Niinistö, kuvattiin siirtymässä Konttorin Kerholle lounaspuffetin pariin, 50-luvun puolivälissä. Tie kirkon ahteeseen kulki tuolloin suoraan. Puutalo vasemmalla on yhtiön työsuhdeasuntotalo Törmälä, sen paikalla nykyisin JVA:n kerrostalo.