Säykin frakkiherrat valmistautuvat itsenäisyyspäivään..

Saykinfrakkimiehet

Säynätsalolaisvaikuttajia  keramiikkaan ikuistettuina  frakeissaan  ja  valmiina   osallistumaan  juhlallisuuksiin.   Otimme  heidät pitkästä aikaa yläkaapin  kätköistä   ja  puhdistimme.  Mutta keitä  he  ovat?     Eturivissä   toinen  vasemmalta ilmiselvästi myyntipäällikkö  Olavi  Salonen ja  hänen  takanaan  myös  pitkän päivätyön  saaren yhtiössä  tehnyt  Eero Levä.  Eturivissä  toinen oikealta  on työnjohtaja  Pekka  Pasanen  ja  vasemmassa  reunassa  Urho Wiren, jonka työpaikka oli  konttorilla.   Äärimmäisenä oikealla  olevaa hahmoa  en tunnista.  Siitä oli jo  aikanaan  teoksen valmistuessa  epäselvyyttä.

Keramiikkateos  on  vuodelta  1957.  Taiteilijan nimi  ei ole  kirjoittajan  tiedossa.

Hieman  on valmistumisajan   nokkimisjärjestys  vaikuttanut.  Olavi  Salosella  on pituutta  todellisuutta  enemmän  ja  Pekka  Pasasella  vähemmän.    Eero  Levän  mittoihin  Salosta  ei sentään ole  yritetty.

Frakkimiehet2

Frankkimiehtak

Säynätsalossa  Konttorin Kerholla  frakkijuhlia  ei  kai koskaan  järjestetty , saati sitten Työnjohtajakerholla, joten  suuntana  Säykin  frakkiherroilla  on  ehkä  Jyväskylän  Klubi..  Voimme kuvitella.    Mutta   sytytämme  kynttilän   myös   näitä  arvokkaita  säynätsalolaisia  elämänuria   muistaen.

Tietoja Juhani Niinisto

SIIS KUKA? Juhani Niinistö oli Suomen ulkomaanradion (Yle Radio Finland) päällikkö 1980-2005, sanomalehti Vapaan Sanan päätoimittaja Torontossa 2006-2011. Ennen Kanadaan menoa vuoden ajan Säynätsalon Sanomien (Säykki-lehden) sivutoiminen päätoimittaja. Vuodesta 2014 kirjoittaa uutisia kansainväliselle uutistoimistolle Helsingissä. WHO? Juhani Niinisto is a Finnish journalist with a long career in news about Finland for international audiences. He was in charge of the multi-lingual Radio Finland (international service of YLE) 1980-2005, worked as the editor in chief in the Toronto (Ontario) based Vapaa Sana 2006-2011. Since 2014 a contract newswriter for Xinhua in Helsinki. The site saynatsalo.net reflects i input for the Jyvaskyla town paper Säynätsalon Sanomat since 2004, incl one year as the editor, before moving to Canada.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s