Vanerin paikkaussali oli saarten suurten juhlien toteuttamispaikka 40-luvulla. 3.12.1944 siellä järjestettiin oheisen kutsun kertoma Kotiutumis- ja Vastaanottojuhla sodasta selviytyneille ja saarille palanneille. Sekä työläisille että virkailijoille yhteisesti. Juhlan järjestäjänä olivat Parviaisen Tehtaat Oy ja Säynätsalon kunta. Enso ei vielä tuolloin ollut saarelle omistajaksi saapunut. Tarkkaavainen lukija huomaa myös, että seurakunta ei ole kutsujien joukossa.
Juhlassa oli ohjelman mukaan kolme puhujaa. Pääluottamusmies Emil Kirves, saarten aseveliyhdistyksen puheenjohtaja Frans Louhi sekä yhtiön toimitusjohtaja, fil.tri Hilmer Brommels. Mitä puheissa sanottiin, ei ole tiedossani. Ehkä puheita on julkaistu vaikkapa 90-luvun kuntaliitoskirjoissa, ja varmasti Säynätsalo-lehdessä aikanaan.
Ohjelman mukaan soittamassa oli VTT:n soittokunta. Lyhenne tarkoittanee Valtion tykkitehdasta. Mahdollisesti saaren oma soittokunta ei vielä ollut vireessä. Myöhemmin 40-luvulla vakioesiintyjiä olivat myös Säynätsalon Sekakuoro ja Mieskuoro Päijänne. Vaan ei vielä tuolloin.
Lopuksi laulettiin Hämäläisten Laulu ja Työväen Marssi. Hämäläisten Laulu kai siksi, että olimme Hämeen lääniä. Jyväskylä oli sitten jo Vaasan lääniä, raja Keljossa. Säynätsalo katsoi kehittyvään etelään, ei Pohjanmaalle.
Kutsu ja ohjelma ovat säilyneet Urpo Helakorven kokoelmissa.