Uudistuksen myötä häviää soteraja Muuramen ja Säykin väliltä
Säynätsalon Sanomien pääkirjoitus 23.1.22

Kun säynätsalolaiset  pohtivat oman äänensä suuntaamista aluevaaleissa, tulee  samalla pian kuluneeksi  30 vuotta  Säynätsalon valtuuston tammikuisesta äänestyksestä  1992 kuntaliitoksesta Jyväskylään ja sitä seuranneesta kansanäänestyksestä.   

Nyt tulossa oleva sosiaali- ja terveyspalvelujen uusi hallintorakenne avaa kuitenkin  sillä sektorilla mahdollisuuksia, jotka poistuivat 30 vuotta sitten.

Korpilahden, Muuramen ja Säynätsalon kuntainliiton aikana kuntarajoilla ei ollut terveyspalveluissa merkitystä ja kinkomaalaiset tulivat silloin tänne lääkäriin, ellei vaiva vaatinut hoitoa Muuramessa sijainneessa terveyskeskussairaalassa, jonne myös täältä mentiin. Kolmella kunnalla oli myös yhteinen terveyspalvelujen kuntainliitto.

Jos uudet palvelurakenteen isännät eivät ota lähipalveluja täältä pois, rajojen häviämisestä  voi olla pientä hyötyäkin Säynätsalolle asiointipaikkana,  oheisvaikutuksena muutoinkin kuin terveyspalveluissa. 

70 prosenttia säynätsalolaisista äänesti liitoksen puolesta 29.3.1992. Kunnallisen itsehallinnon ripustamisessa suurempaan yksikköön oli kyse paljon muustakin kuin terveys- ja sosiaalipalveluista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s