Juhlapyhien bussitauko ei ole nykypäivää

Säynätsalon ja keskustan välillä kulkee  linja-auto  aamusta iltaan  kahdesti tunnissa, ruuhka-aikoina useamminkin.   Mutta  jouluna ja juhannuksena  liikenne keskeytyy kokonaan.
Kun  päätöksenteko bussiliikenteestä on kunnallistettu, kyseessä on suunnilleen kuntalaisten simputus.
Kunnallisesti johdetun bussiliikenteen aikatauluihin  on jäänyt se monikymmenvuotinen muotoilu. ”Juhannusaattona klo 13:n jälkeen lähteviä vuoroja ei ajeta. Juhannuspäivänä ei liikennöidä.” Nyt oli sentään täsmennys siitä, että klo 13 lähtevät vuorot ajetaan. ‎ Eli ei tarvinnut arvailla, uskaltaako jättäytyä viimeisen 16:n varaan.
Mitä ihmeen yhteiskuntaa tämä edustaa?‎  Blokaadi on voimassa juhannuksen ohella jouluna.
Jyväskylä kyllä mainostaa joukkoliikennettä työ- ja vapaa-ajan tarpeisiin, mutta kahtena juhlapäivänä ajatellaan liikuttavan omin autoin tai taksilla.
Täysblokaadin sijasta voitaisiin ajaa esimerkiksi vain kolmasosa vuoroista.‎ Eli esim linja 16 kävisi saarilla joka kolmas tunti.
Täällä Säykissä ehkä ainoaksi juhannusjuhlaksi jäänyt Rilluniemi on pääsaarelta kolmen kilometrin kävelyn, pyöräilyn tai rollaattorin työnnön takana. ‎ Tai sitten taksikyydin.
Bussisulku on pahimman luokan holhoamista. Olisiko toivoa, että vaaleissa  toteutunut kunnallispoliittinen muutos Jyväskylässä toisi muutosta asiaan?
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s