Hienoa mainosta, mutta ei kaikille tarjolla …

Asuntoja Saykissa mainostetaan

Säynätsalo  sai  mainosta  kaupungin asuntoyhtiön  ilmoituksissa   seudun mediassa  juhannuksen jälkeen.   Kuvassa on  viihtyisää saaristomaisemaa, ilmeisesti  ihan  Säynätsalossa  kuvattuna,  vaikuttaa  aallonmurtajan  tienoolta  pohjoiseen.

Hyvä mainos  on ehkä saanut  jonkun ajattelemaan   pientä  sivuasuntoa  kauniissa  maisemassa, kun vuokratasokaan  ei ilmoituksessa  ollut  huimaava.   JVA:n nettisivuilta kuitenkin muualta   ilmenee, että  useimmissa  asunnoissa on  varallisuus- ja tulorajat  ja valinnassa otetaan huomioon  ”nykyiset korkeat asumiskulut”,  parisuhteen kriisit ja muut elämän  vaikeudet.

Vuokra-asuntoja  seuranneet  sanovat  JVA:lla  olevan  melko jatkuvasti  asuntoja  tyhjillään  Säynätsalossa.   Joko  saarille  ei haluta tulla  tai sitten  JVA:n  kriteereihin mahtuvia  asukkaita  ei  ole  tarjolla.

Jutun alussa visioitu   luonnonläheisen  kakkosasunnon   hankkija  voi  kyllä sitten  huomata, että  saaren   vieraanvaraisuuspalvelut  (yritin kääntää sanaa  hospitality industry)  ovat  suppeita.  Juurikkahan juuri  kertoi  Säykki-lehdessä, että  paikallisen kysynnän varaan  ei voi rakentaa.

Tarkempien kysymysten  tekeminen  olisi edellyttänyt  jonottamista  JVA:n puhelinpalveluun, soittoaikoina,  joten  en siihen ryhtynyt.

JVA:n  asunnot  ovat  myös   verraten kaukana  kauniista  rantamaisemasta,   pääsaaren  pohjoispään  tarjonta  kyllä  hyvinkin luonnon tuntumassa  –  ja  urheilukentän  mäen taloista on  hyviä näköaloja  kauaksikin  Päijänteelle.

Kaupungin asuntoyhtiön mainos  oli joka tapauksessa  kasvojenkohotusta  saarille, jotka  ovat enemmänkin  esiintyneet   hieman kielteisissä  uutisissa  viime  vuosina.

Tietoja Juhani Niinisto

SIIS KUKA? Juhani Niinistö oli Suomen ulkomaanradion (Yle Radio Finland) päällikkö 1980-2005, sanomalehti Vapaan Sanan päätoimittaja Torontossa 2006-2011. Ennen Kanadaan menoa vuoden ajan Säynätsalon Sanomien (Säykki-lehden) sivutoiminen päätoimittaja. Vuodesta 2014 kirjoittaa uutisia kansainväliselle uutistoimistolle Helsingissä. WHO? Juhani Niinisto is a Finnish journalist with a long career in news about Finland for international audiences. He was in charge of the multi-lingual Radio Finland (international service of YLE) 1980-2005, worked as the editor in chief in the Toronto (Ontario) based Vapaa Sana 2006-2011. Since 2014 a contract newswriter for Xinhua in Helsinki. The site saynatsalo.net reflects i input for the Jyvaskyla town paper Säynätsalon Sanomat since 2004, incl one year as the editor, before moving to Canada.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s