Hienoa mainosta, mutta ei kaikille tarjolla …

Asuntoja Saykissa mainostetaan

Säynätsalo  sai  mainosta  kaupungin asuntoyhtiön  ilmoituksissa   seudun mediassa  juhannuksen (2015) jälkeen.   Kuvassa on  viihtyisää saaristomaisemaa, ilmeisesti  ihan  Säynätsalossa  kuvattuna,  vaikuttaa  aallonmurtajan  tienoolta  pohjoiseen.

Hyvä mainos  on ehkä saanut  jonkun ajattelemaan   pientä  sivuasuntoa  kauniissa  maisemassa, kun vuokratasokaan  ei ilmoituksessa  ollut  huimaava.   JVA:n nettisivuilta kuitenkin muualta   ilmenee, että  useimmissa  asunnoissa on  varallisuus- ja tulorajat  ja valinnassa otetaan huomioon  ”nykyiset korkeat asumiskulut”,  parisuhteen kriisit ja muut elämän  vaikeudet.

Vuokra-asuntoja  seuranneet  sanovat  JVA:lla  olevan  melko jatkuvasti  asuntoja  tyhjillään  Säynätsalossa.   Joko  saarille  ei haluta tulla  tai sitten  JVA:n  kriteereihin mahtuvia  asukkaita  ei  ole  tarjolla.

Jutun alussa visioitu   luonnonläheisen  kakkosasunnon   hankkija  voi  kyllä sitten  huomata, että  saaren   vieraanvaraisuuspalvelut  (yritin kääntää sanaa  hospitality industry)  ovat  suppeita.  Juurikkahan juuri  kertoi  Säykki-lehdessä, että  paikallisen kysynnän varaan  ei voi rakentaa.

Tarkempien kysymysten  tekeminen  olisi edellyttänyt  jonottamista  JVA:n puhelinpalveluun, soittoaikoina,  joten  en siihen ryhtynyt.

JVA:n  asunnot  ovat  myös   verraten kaukana  kauniista  rantamaisemasta,   pääsaaren  pohjoispään  tarjonta  kyllä  hyvinkin luonnon tuntumassa  –  ja  urheilukentän  mäen taloista on  hyviä näköaloja  kauaksikin  Päijänteelle.

Kaupungin asuntoyhtiön mainos  oli joka tapauksessa  kasvojenkohotusta  saarille, jotka  ovat enemmänkin  esiintyneet   hieman kielteisissä  uutisissa  viime  vuosina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s