Näin kävi …

Säynätsalo  putosi  yhden  kansanedustajan   alueeksi, kun  Eila  Tiainen  ei  uusinut  paikkaansa  vasemmistoliiton  edustajana.  Ääniä  Tiainen  sai  vaalipiirin  tasolla 3486.  Susanna  Huovinen  valittiin  edustamaan  SDP:tä  5005 äänellä.    Kaksi  Säynätsalossa  asuvaa  perussuomalaisten ehdokasta  saivat  yhteensä 2766 ääntä,  Kauko Isomäki  ja  Heli Kupari, molemmilla runsaat  1300.

Säynätsalon  äänestysalueella  demarien  ääniosuus  oli  24.6 prosenttia.  Presidentinvaaleissa  alueelle  tulleesta  liberaalin saarekkeen  maineesta  ei  nyt  kannata  puhua.  Perussuomalaisille  annettiin 21.7 prosenttia Säynätsalon äänistä,  keskustalle  meni 14.6  ja kokoomukselle  13.3.  Kristillisdemokraattien  ääniosuus oli heidän valtakunnallista tasoaan, 2.8 prosenttia.

Vihreille  meni äänestysalueella  9.4  prosenttia äänistä. Vasemmistoliitto sai  nyt 11.9 prosenttia.   Vihreiden ja vasemmiston  yhteinen  kannatus  Säynätsalossa  siis  runsaan neljänkymmenen prosentin  tasolla.

Tietoja Juhani Niinisto

SIIS KUKA? Juhani Niinistö oli Suomen ulkomaanradion (Yle Radio Finland) päällikkö 1980-2005, sanomalehti Vapaan Sanan päätoimittaja Torontossa 2006-2011. Ennen Kanadaan menoa vuoden ajan Säynätsalon Sanomien (Säykki-lehden) sivutoiminen päätoimittaja. Vuodesta 2014 kirjoittaa uutisia kansainväliselle uutistoimistolle Helsingissä. WHO? Juhani Niinisto is a Finnish journalist with a long career in news about Finland for international audiences. He was in charge of the multi-lingual Radio Finland (international service of YLE) 1980-2005, worked as the editor in chief in the Toronto (Ontario) based Vapaa Sana 2006-2011. Since 2014 a contract newswriter for Xinhua in Helsinki. The site saynatsalo.net reflects i input for the Jyvaskyla town paper Säynätsalon Sanomat since 2004, incl one year as the editor, before moving to Canada.
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s